Diensten Maatschappelijke dienstverlening MENS en DIER


Dog-Sense
Home Dog-Sense
Diensten Dog Sense Werkwijze Dog-Sense
Nieuws Dog-Sense
Home Diensten Werkwijze ContactDiensten

Realisatie, beheer en exploitatie van dierenpensions binnen de maatschappelijke zorg

De dierenpensions die binnen de maatschappelijke zorg worden gerealiseerd onderscheiden zich op meerdere vlakken van de commerciële dierenopvang en vraagt om die reden een aanzienlijke expertise gedurende de realisatie, het beheer en de exploitatie.

Gedurende het realisatieproces worden al vrij vroeg keuzes gemaakt ten aanzien van kosten en samenwerking tussen gebruikers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar sleutelbeheer of beheerstructuren. Op die manier weten gebruikers waar zij aan toe zijn.

Het gebouw wordt optimaal afgestemd op dierenwelzijn en de wensen van de cliënt. Voor cliënten die tijdelijk zijn opgenomen binnnen de maatschappelijke zorg is het van belang dat zij tijdens een bezoek aan hun huisdier zien dat deze dieren een prettig en stressloos verblijf hebben. Dit zal het herstel van de cliënt bespoedigen. 

Het beheer vindt plaats door hoog opgeleid personeel met ervaring binnen de dierenopvang alsmede ervaring als sociaal pedagogisch hulpverlener.
Zij weten de wegen te bewandelen binnen diverse gezondheidsinstellingen, instanties en gemeenten. Tevens hebben zij een hoog ontwikkeld empathisch en communicatief vermogen zodat de omgangsvormen met cliënten en vrijwilligers optimaal worden gehanteerd en in hoge mate bijdraagt de afstand tot de arbeidsmarkt/maatschappij te verkleinen.

De exploitatieaspecten worden in de realisatiefase afgestemd, zodat ook hier de gebruikers weten waar zij aan toe zijn.

Cursus 'honden versterken uw sociale vaardigheden'

Overeenkomsten tussen leermethoden bij honden en behandelmethoden bij mensen worden gecombineerd. De cursus biedt inzicht in non- en verbale communicatie op verschillende niveau's.
Deze cursus wordt aangeboden voor verschillende doelgroepen en verschillende gradaties van ervaring, maar kan vooral effectief werken voor cliënten binnen de zorg die problemen ervaren op het gebied van hun functioneren binnen de  maatschappij. Cliënten die zich bijvoorbeeld onbegrepen voelen, snel de strijd aan gaan of juist angstig zijn.
Met behulp van honden krijgen mensen reflectie op hun eigen gedrag en leren via het gedrag van de hond wat het effect van wenselijk gedrag is. Tevens draagt de cursus bij aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden. De cursus zorgt ervoor dat cursisten zichzelf op sociaal gebied zodanig ontwikkelen dat het hen de mogelijkheid biedt deel te nemen aan de maatschappij.
© 2005 Dog-Sense / Disclaimer